Komptencegivende kurser - Autorisationstræning

 

Formålet med autorisationstræningen er at sætte deltageren i stand til at udføre skadesarbejde, herunder at reparere garantiskader i henhold til bilproducenternes forskrifter.

Der tages således udgangspunkt i OEM-kravene til overfladebehandling. 

Autorisationstræningen omfatter to kurser - basiskursus 1 og 2 - samt et efterfølgende mærkespecifikt kursus. Fokus er her på de specifikke krav de enkelte bilmærker stiller i forbindelse med garantireparationer.


Basiskursus 1

Kurset giver deltagerne en grundlæggende forståelse for lakeringsopbygninger fra OEM-lakering til garantireparation. Kurset omfatter skadesvurdering samt information om relevant korrosionsbeskyttelse. Herudover lærer deltagerne at udføre reparationsarbejde i henhold til bilproducenternes OEM-specifikationer med de dertil godkendte produkter.

Varighed 1½ dag  

Basiskursus 2 

Udgangspunktet for basiskursus 2 er ligeledes OEM-lakering. Efter information om finslibning sættes der fokus på forarbejdning af hhv. basislak og klarlak. På kurset lærer deltagerne om polering, og der sluttes af med en gennemgang af såvel de coloristiske principper som anvendelse af Spies Heckers farvemåler.

Varighed: 2 dage

Mærkespecifikke kurser

Indholdet af det mærkespecifikke kursus varierer fra bilmærke til bilmærke, men der tages altid udgangspunkt i de krav den enkelte bilproducent stiller til en korrekt udført reparation af deres biler. Til de mærkespecifikke kurser vil repræsentanter for de pågældende bilimportører normalt være til stede, og deltagerne vil skulle bestå en autorisationstest. Deltagelse på et mærkespecifikt kursus forudsætter, at man har gennemgået basiskursus 1 og 2.

Varighed: 1 dag