Elektroniske arbejdsredskaber
giver større effektivitet på værkstedet

Oversigt

I dag gør det samme sig gældende for alle virksomheder: Man er nød til at følge med tiden og konstant optimere sine forretningsgange. Dette gælder også i autolakererbranchen! Den tankegang har man længe haft hos Røde Bro Autolakering i Horsens.

Røde Bro Autolakering har taget de digitale værktøjer til sig

Røde Bro Autolakering i Horsens har 53 år på bagen, men det er ikke ensbetydende med at man er bagud med teknikken og alle de elektroniske hjælperedskaber, som dukker op indenfor branchen.

Røde Bro Autolakering blev etableret i 1965 af Laus Andersen, og har altid ligget centralt i Horsens. I 1975 flyttede virksomheden til Industrikvarteret i Horsens, og i 2004 overtog Johnny Andersen virksomheden efter sin far. Røde Bro Autolakering beskæftiger til dagligt seks medarbejdere. Dertil kommer Johnny selv, som indgår på værkstedet som daglig leder samt hans hustru Jette, som primært tager sig af bogholderi og takseringer. Autolakereriet udfører overvejende autolakering men laver også en mindre del industrilakering for eksisterende kunder.

Røde Bro Autolakering er et moderne autolakereri, som praktiserer et godt og sundt flow på hele værkstedet. ”Vi kører med rotation på værkstedet”, fortæller Johnny, ”også i malerkabinen, hvor vi har fire medarbejdere, som kan sprøjte”. Alle medarbejderne på værkstedet, på nær en enkelt, er udlært af Johnny selv hos Røde Bro Autolakering. ”Nogle af medarbejderne har været ude i andre virksomheder men er kommet tilbage igen, ”fortæller Johnny og fortsætter: ”Det giver en god kemi på værkstedet, når alle er glade og tilfredse med at være her. Alle ved hvad de skal lave, kender deres opgaver og yder højt. Og det er helt uden at jeg svinger pisken”. Røde Bro Autolakering uddanner fortsat elever og har konstant minimum én elev i gang på værkstedet.

Fuldautomatisk kollega i blanderummet

Røde Bro Autolakering fik for flere år tilbage installeret det første Daisy Wheel, som er en fuldautomatisk blandemaskine. ”Vi er utroligt glade for at have investeret i maskinen”, siger Johnny og fortsætter: ”Vi er hele tiden et skridt foran med de farver, der skal blandes. Desuden er vi ude over fejlblandinger, da Daisy Wheel blander helt præcist – hver gang!” For Røde Bro Autolakering har det betydet en enormt stor tidsbesparelse i blanderummet og ikke mindst stor tilfredshed hos medarbejderne. De har hænderne fri til så mange andre opgaver, mens anlægget blander farverne. ”Jeg vil anbefale, at man udvælger en til to medarbejdere, som skal være superbrugere i anlægget, og det er klart, at hvis man har en medarbejder, som har IT-flair, er ordensmenneske og kan lide sprog, så vinder man endnu mere ved at gøre denne ansvarlig for Daisy Wheel’et”, fortæller Johnny. Hos Røde bro Autolakering er det Daniel, som er ansvarlig for Daisy Wheel’et, men når alt kommer til alt kan alle på værkstedet bruge det. Den nye elektroniske ”makker” blander til dagligt ca. 95 % af alle farverne - det er efterhånden kun i en nødsituation, at der blandes farver manuelt.

eflows elektroniske forretningssystem

Røde Bro Autolakering har implementeret eflows applikation Workflow. Workflow, et bookingssystem, som er udviklet af autolakere til autolakerere. Det er Jette, som tager i mod, og lægger opgaver og lakeringer ind via Workflow, efterhånden som de bookes ind af kunderne. Der er rigtig mange muligheder med Workflow, blandt andet kan man også følge transporten af de bookede emner, se Forsi-rapporter, og der er mulighed for integration til økonomisystemet e-conomic, således at fakturering foregår direkte. I forbindelse med implementering af eflows applikationer afholdte Røde Bro Autolakering en kundeaften, hvor de blandt andet introducerede Workflow til deres egne kunder. Kunderne har har nemlig også mulighed for at tilmelde sig Workflow, og så snart de modtager en kode fra Jette, er de i gang med systemet og kan springe de lange ventetider i telefonen over. Kundeaftenen blev også brugt til vidensdeling indenfor faget - der var en god dialog.

Siden 1983 har autolakereriet lakeret med Spies Hecker lakprodukter. ”Baden-Jensens salgskonsulent Michael Olesen er kommet her fast igennem 30 år. Det betyder meget med en pålidelig lakleverandør, som også kan bistå med teknisk viden, hvis man oplever udfordringer i dagligdagen”, siger Johnny og forsætter: ”Baden-Jensen sørger konstant for, at vi bliver præsenteret for de nyeste og mest effektive produkter, som udvikles af Lakproducenten Spies Hecker. Det bevirker, at vi hele tiden er up to date både på kvalitet og effektivitet”.

I dag lakerer Røde Bro Autolakering med den nyeste Spies Hecker serie 480 Baselak, Spies Heckers klarlakker. Non-sanding og Slibefylder bruges i forskellige farver til at matche bunden for at give optimal dækning af basefarven – det er det simple system med kun to hærdere – hele vejen igennem.

Aktiv netværker, for at holde sig ajour med tidens trends bruger Johnny en del tid på at netværke. Han er bl.a. medlem af LAK & KNOW-HOW netværket samt af CUI netværket.

”Jeg er glad for det sociale og sparing med kollegaer i samme branche”, siger Johnny. ”Selvfølgelig udleverer man ikke hele butikken, men jeg giver gerne en masse gode råd til mine kollegaer. Jeg synes, det er god læring, og vi har en rigtig god dialog indbyrdes i netværkene”.