Toyota Verso
gammel model i ny forklædning

Oversigt

Gert Larsen, som er autolakerer hos Stubbe, bruger en stor del af sin fritid på at gå på jagt, så da han fik muligheden for at overtage en Toyota Verso, som ikke sådan lod sig sælge på brugtvognsmarkedet, så han straks alternative muligheder.

FP Autolak I/S er Arne Stubbe Automobilers eget autolakereri, og lakereriet ligger i forbindelse med Stubbe i Måløv. FP autolakering lakerer udelukkende biler for Stubbes egne bilforretninger, som ligger i Måløv og i Roskilde. Stubbe forhandler både Toyota og Renault biler.

FP Autolak drives til dagligt af tre svende og en værksfører.

Når profession og fritid kan forenes

Gert havde fået den idé, at den ældre Verso kunne bruges på de utallige jagtudflugter – og derfor var planen at give den et facelift og lakere den i camouflagefarver. Der blev tegnet, lavet skabeloner og planlagt til mindste detalje hvordan bilen skulle tage sig ud, når den blev færdig. Efter mange timers lakeringsarbejde, og en del kælen for detaljerne, så havde Gert en helt unik Toyota Verso, som ikke kan findes magen til andre steder.

Man trækker på smilebåndet, når man ser den

Hele værkstedet hos FP Autolak, synes det har været en sjov opgave, og selvom man smiler når man ser bilen, er det med stor respekt - ikke kun for lakeringsarbejdet - men også for kreativiteten. Den camouflerede Verso rummer snildt et par jagtkammerater, jagthunden Black, som har fået installeret hundebur bag i bilen, samt byttet som nedlægges på dagen. Og flot ser den ud, når den holder parkeret i de rette omgivelser.

FP Autolak har igennem mange år malet med Spies Heckers produkter.

De specifikke materialer som er anvendt til at lakerere den unikke camouflagebil er: Spies Heckers Permahyd Hi-TEC basislak Serie 480 og som prikken over i’et er lakeringen afsluttet med Spies Heckers 8650 Klarlak. Klarlakken er dette tilfælde nedmattet, så bilen ikke vækker for stor opsigt i naturen med en alt for blank overflade.

”Det er vigtigt for os, at have de mest effektive produkter til autolakeringen samt en stabil lakleverandør, som er i stand til at yde den bedste service samt supportere os rent teknisk” siger Gert. Spies Heckers autolak er OEM godkendt af alle de førende bilmærker - også Toyota og Renault, som er de mærker FP Autolak primært lakerer.