Spies Hecker tips Mazda Machine Grey tretrins finish
28.07.2020

Spies Hecker tips Mazda Machine Grey tretrins finish

Fem gode råd fra Spies Hecker – Lakering af Mazda Machine Grey.

Har du som mange andre udfordringer med lakering af Mazda Machine Grey?
Så får du her fem gode råd fra Spies Hecker.

Den populære Mazda 46G Machine Grey påføres, fra fabrikken, ved hjælp af den nyeste robotteknologi kaldet Takuminuri, hvilket gør reparationen af ​​denne trelags lakering særlig krævende. Evgeny Khmelev, leder af træning for Europa, Mellemøsten og Afrika hos Spies Hecker, giver praktiske tips til reparation med Spies Heckers Permahyd Hi-TEC 480 Base Coat system.

Siden 2016 har Mazda anvendt Machine Grey til adskillige modeller. Farven består af tre lag: Et reflekterende, et transparent og et klart lag. Det kan være vanskeligt at genskabe denne effekt ved reparationer ’’Grundet kompleksiteten kan Machine Grey variere fra model til model – selv fra køretøj til køretøj og det er årsagen til, at vi har et bredt udvalg af blanderecepter for Permahyd Hi-TEC Base Coat 480 i vores Phoenix colour software’’ siger Evgeny Khmelev.

Du får her Evgeny Khmelevs bedste råd til hvordan du opnår en tilfredsstillende trelags lakering:

1.       Husk at lave opsprøjtningskort

Grundet farvens kompleksitet anbefales det at anvende opsprøjtningskort efter farvemålingen. Brug opsprøjningskortene til at finde det bedste match med sølveffekten i den originale lak. Det er essentielt, at du efterfølgende sammenligner opsprøjningskortene og originallakken under forskellige lysforhold – i særdeleshed i naturligt dagslys.

2.       Påfør en sort basecoat

Efter forbehandling af undergrunden påføres den sorte basislak fuldt dækkende og udtones ind i den originale lakering. På små reparationssteder giver et reduceret sprøjtetryk en særlig glat overgang til resten af lakeringen. Det er vigtigt at lade basislakken tørre og panelet aflufte helt.

3.       Brug en kontrast sticker

Inden du påfører en let sprøjtegang koncentreret sort, som indeholder meget fint aluminium, anbefales det at placere en sort og grå kontrast sticker et sted, som du lakerer henover. Stickeren hjælper med at spore hvor tykt et lag der bliver påført, da det er vigtigt ikke at påføre til fuld dækning.  Påfør blender for at ensarte hele området, før du skifter til effektlakken. Effektlakken påføres i en tynd, lukket sprøjtegang.

4.       Vurder resultatet i naturligt dagslys

Tjek kontrast stickeren, når effekt lakken er tørret. Her kan du se hvor meget basisfarven er blevet dækket af effektgangen. Hvis effektgangen er blevet påført tilstrækkelig transparent, kan klarlakken påføres. Resultatet vurderes afslutningsvis under forskellige lysforhold. Den afgørende faktor er hvordan reparationen ser ud i dagslys: Her vil du se, om du har et godt match med originallakken og om der er opnået en tilfredsstillende overgang mellem reparationen og den originale lak.

5.       Se videoen – Spies Heckers Tips4You

Se Spies Heckers Tips4You hvor laktekniker Tony Mitchel guider dig igennem lakeringen af Mazda Machine Grey, for at opnå det bedste resultat. Du finder videoen og de andre Tips4You lige her!