Mercedes-AMG Petronas Motorsport: Ny sæson, ny designlakering, ny farve
28.05.2019

Mercedes-AMG Petronas Motorsport: Ny sæson, ny designlakering, ny farve

I Formel 1TM vintersæsonen har videreudviklingen af biler og nyt design højeste prioritet. Mercedes-AMG Petronas Motorsport havde sat sig endnu et mål op til sæsonstart 2019: en helt speciel grøn farve til den nye designlakering.

Den regerende FIA Formula OneTM konstruktionsverdensmester Mercedes-AMG Petronas Motorsport havde allerede i sæsonen 2018 en ide om, hvordan designlakeringen af racerbilerne 2019 skulle videreudvikles. Afgørende for udviklingen af det nye design var en ny, intens og spændende PETRONAS grøn farve.  


Positivt påfaldende

Andrew Moody, leder af lak- og grafikafdelingen hos Mercedes-AMG Petronas Motorsport i lakereriet i Brackley, England, fik ansvaret for at udvikle den nye grønne farve til Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ racerbilen. Han vidste nøjagtig, hvad han ville og henvendte sig med udfordringerne til eksperterne hos den officielle teamleverandør Axalta, en førende, global leverandør af lak og pulverlak, og deres lakmærke Spies Hecker. Til dette ekstpertteam hører Ann De Clerck, leder af Axalta’s EMEA Colour Marketing - Colour Service og Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager for Europa, Mellemøsten og Afrika.  

"Den grønne farve, som vi hidtil har brugt, havde ikke den same virkning på TV som på racerbanen. Vi ville have en PETRONAS grøn, som ved alle kameraindstillinger og sågar fra helikopteroptagelser ville kunne ses på banen. Farven skulle kunne ses lige så godt i regnvejr som i solskin. Og selvfølgelig ville vi ikke gå på kompromis med den fantastiske påføringshastighed, pålidelighed og bestandighed, som vi kender fra Permahyd® Hi-TEC 480 Basecoat,” siger Andrew.

 Ann de Clerck tilføjer: "Ved første øjekast kan det synes enkelt at udvikle en ny farve, men vi ville udvikle noget helt specielt. Takket være vores tætte samarbejde er vi meget fortrolige med de arbejdsgange og udfordringer, som Andrew Moody’s team har med lakeringen. Vi brugte vores mangeårige erfaring og den ekspertviden, som vores team hos Axalta og Spies Hecker besidder, i vores udviklingsproces, for at kunne levere lige nøjagtig den farve, som kunne opfylde forventningerne.”

I begyndelsen af november blev den endelige farve udvalgt fra næsten 30 prøver. Den ædle, dynamiske og spektakulære perlegrønne farve lavet med klarlak-over-basislak systemet, begejstrede alle i udviklingsteamet og ser fantastisk ud både på banen og på TV.  

 

Ny grøn, ny designlakering

Andrew Moody fortæller: "I samarbejde med vores designere i Brackley og Stuttgart gav vi vores anbefalinger til forarbejdning og genskabelse af de ca. 15 forskellige designforslag. Det endelige lakeringsdesign, som kunne ses på banen den 13. februar i Silverstone og derefter ved testkørslerne i Barcelona, er meget mere kompliceret end sidste års farver.”

 Inden præsentationen af Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ racerbilen gennemførte teamet i Brackley mere end 50 forskellige testforløb for at finde den mest effektive proces til lakering af de forskellige karosseridele.

                        

Funklende stjerner

Til 2019 designlakeringens imponerende farveløb bruges forskellige farver fra Permahyd Hi-TEC 480 Basecoat systemet. På førstepladsen kommer Sterling Silver, efterfulgt af endnu fire sølvfarver, fra trin et til fire, som til sidst går over i sort. For første gang er førerkabinen også lakeret med Sterling Silver.

Den nye grønne farves recept er lige som teamets andre farver streng fortrolig og kan ikke fås i handlen og bliver endnu stærkere gennem en påfaldende glød. PETRONAS grøn omslutter den lyse, hvide glow-linje, som strækker sig over hele bilens længde fra forskærmen til bagskærmen. 

Der er endnu en nyhed i årets design: mere end 1.000 lakerede Mercedes-Benz stjerner af forskellig størrelse og i to forskellige sølvfarver dækker chassis og motorafdækning.

 

Pålidelig perfektion

På trods af den store opgave med lakering af stjerner på begge racerbiler bekymrer Andrew og hans team sig ikke. "Tiden mellem løbsweekenderne bliver ikke længere, derfor stoler vi også i år med den meget komplekse designlakering på Spies Hecker”, siger Andrew.

 Ud over Permahyd Hi-TEC Basecoat 480 bruger Brackley en række andre Spies Hecker produkter: fx. Priomat® Wash Primer 4075, derefter enten Permasolid® HS Vario Primer Surfacer 5340, en high solid grundfylder, eller Permasolid® HS Performance Surfacer 5320, en hurtigtørrende 2K slibefylder.

 "Vi er lige begyndt at bruge Permasolid HS Race Clear Coat 8700. Den er hurtig og pålidelig – lige som alle andre Spies Hecker produkter. Den lave viskositet gør den nem at forarbejde,” tilføjer Andrew.

 

Tag sikkerhedsselen på

Med optakten til sæson 2019 – 21 løb fra marts til december – begynder teamet allerede planlægningsfasen for sæson 2020. "Hjulet holder aldrig op med at køre,” siger Andrew. "Men det er lige sådan vi gerne vil have det. ”