Global Automotive Color of the Year 2021
26.01.2021

Global Automotive Color of the Year 2021

ElectroLight er årets farve 2021 indenfor den globale autolakbrancheAxalta, som er en af de førende globale leverandører af såvel flydende lak som pulverlak, præsenterer sit bud på årets farve 2021: ElectroLight.

Farven ElectroLight er en udtryksfuld og forfriskende grøn-gul nuance med inspirerende dristige og moderne egenskaber, som udstråler stil, handlekraft og intuition. ElectroLights unikke personlighed forener sporty designelementer med funktionel performance og giver mange muligheder i kombination med fx detaljer i to nuancer af mørkegrå eller mat finish, som passer til et stort udvalg af mobility solutions. ElectroLight har desuden reflekterende egenskaber, som gør den særdeles anvendelig i forbindelse med LiDAR-systemer (light detection and ranging), ligesom dens lagstrukturer og pigmentindhold gør, at den let opfanges af RADAR-systemer (radio detection and ranging).

”Hos Axalta lever og ånder vi hver dag for at kunne tilbyde innovative produkter, som er på forkant med fremtidens trends,” udtaler Hadi Awada, som er senior vice president hos Axalta. ”ElectroLight er endnu et skridt imod at kaste lys over vejen til en grøn fremtid for alle typer af køretøjer, herunder de selvkørende. ElectroLight er designet med henblik på en mobilitetsfølsom teknologi og kombinerer passionen for individualisering med lakvidenskab, hvilket har ført til en funktionel, ekspressiv og dynamisk farve.”

Fuldt autonome biler er tættere end nogensinde før på at blive til virkelighed og vil i stigende grad blive baseret på LiDAR- og RADAR-teknologi for at kunne opfatte og interagere med verden omkring dem. ElectroLight lever op til sikkerhedskravene indenfor bilindustrien og forbedrer begge systemtypers ydeevne, hvilket gør den til et enestående farvevalg, både hvad angår trend og teknologi.

Selvom Axaltas rapport over de mest populære farver indenfor bilindustrien globalt i 2020 viser, at hvid stadig er verdens mest populære farve, udviser kunderne en stadig større interesse for autolak med et mere individuelt og personaliseret look. Den grønne farve har haft indflydelse på både de blå og de gule farvepaletter i dagens markedstrends indenfor autolakbranchen, hvilket har skubbet farverne i en mere økocentreret retning. Denne trend inkluderer Sea Glass – en grønlig nuance af blåt, som Axalta præsenterede som årets farve 2020 indenfor den globale autolakbranche – og nu dette års farve, ElectroLight – en gullig nuance af grøn.

Nancy Lockhart, som er global produktchef for farver hos Axalta, siger: "Vores farve for 2021 udstråler bæredygtighed, glæde og sikkerhed. ElectroLight er på forkant med nutidens farvetrends, samtidig med, at den er forberedt til de fremskridt, der gøres indenfor teknologien. Kunderne er på udkig efter en markant farve, og ElectroLight understreger denne tendens med sit progressive input til styling og design indenfor autobranchen.”

Axalta er førende indenfor lakbranchen, hvad angår overfladecoating og vandbaseret teknologi, og tilbyder produkter, som er lette at påføre, og som giver fantastiske resultater ved forskellige glansgrader. Disse miljømæssigt ansvarlige systemer omfatter VOC-produkter (organiske forbindelser med lav flygtighed) og effektive løsninger til alle former for lakering, lige fra snescootere til lette køretøjer, karruseller og meget andet.

Axalta arbejder aktivt på, fortsat at kunne levere innovative farvevalg til bilkøbere og autolakerere, som er markedsførende indenfor design, og på at skabe farvekoncepter, som giver en æstetisk og funktionel lakoverflade. Du finder yderligere information om ElectroLight her!