Forlæng din pistols levetid!
16.03.2021

Forlæng din pistols levetid!

I takt med at lakprodukterne bliver hurtigere tørrende stiger kravene til en effektiv rensning af sprøjtepistolerne.
Sprøjtepistoler bør renses dagligt, da selv små og indtørrede lakrester har indflydelse på det efterfølgende lakeringsresultat.

I det følgende beskrives den korrekte rensemetode for pistoler, som har været anvendt til sprøjtning af opløsningsholdige produkter og til vandfortyndbare produkter.

Rensning af pistoler der bliver anvendt til opløsningsmiddelholdige produkter:
Af hensyn til miljøet – og virksomhedens miljøregnskab – gælder det om at reducere forbruget af opløsningsmidler mest muligt. Særligt fylderpistoler bliver meget tilsvinede og til dette anbefaler vi at du benytter engangs-kopsystem, da du ved brug af disse kun skal rense pistolens farvekanaler og lufthætte.

Selve rensningen bør foregå i en pistolrenser med både forvask og efterskyld. For at undgå ødelagte eller fastsiddende luftjusteringer og pakninger, anbefaler vi, at du anvender en alkoholfri rensefortynder.

Med ovenstående fremgangsmåde sparer du tid, reducerer dit fortynderforbrug og forlænger levetiden for dine sprøjtepistoler.

Rensning af pistoler der bliver anvendt til vandfortyndbare produkter:
Indledningsvis bør du skylle pistolens indre og ydre dele med demineraliseret vand, for at fjerne snavs og lakrester. For at opnå det bedste resultat, anbefaler vi, at du skyller pistolen umiddelbart efter brug, så lakmaterialerne ikke kan nå at tørre ind.

Selve rensningen foretages med Permahyd Silikonefjerner 7080 i en forstøversprøjte eller en pistolrenser, som er beregnet til vandfortyndbare lakker – eksempelvis Drester boxer double ”Malet” - DB22S, Drester boxer double ”Rustfrit Stål” - DB22C, Drester 1000 til vandbaserede lak eller Drester 8000 A.

Sprøjtepistoler som har været anvendt til vandfortyndbare produkter skal altid efterrenses med demineraliseret vand.

Kontakt din Baden-Jensen salgskonsulent for nærmere råd og vejledning her!