Fem gode råd til farvemåling!
06.11.2020

Fem gode råd til farvemåling!

Vores dygtige anvendelsesteknikere Freddy Andersen og Henrik Pedersen giver fem gode råd, til at skabe de bedste forudsætninger for den optimale farvemåling.
1. Objekttemperatur skal være mellem 15 og 35 grader celsius.
Foretag derfor, specielt i sommermånederne, ikke målinger udenfor i solen. Nogle farver kan i solskin ændre kulør på grund af termokromatiske pigmenter.
2. Mål direkte op af skadestedet.
Midt på en karosseridel kan man risikere at måle ind i en sammensprøjtning, samtidig kan der, selv på en fabrikslakering, forekomme små farveafvigelser på grund af lagtykkelse og forskellige applikationsteknikker.
3. Måleområdet rengøres med silikonefjerner og poleres med maskine.
Det fejlfrie område aftørres med en microfiberklud.
Små overfladeridser og skidt har indflydelse på målingen - kan lakken derfor ikke poleres op, vil det være en fordel først at slibe området med korn 3000. Specielt på sort og mørkblå kan målingen, grundet ridser, reflekteres anderledes og kan i grove tilfælde på en uni-farve ses som metallic effekt. Mål ikke, hvor der er risiko for stenslag.
4. Indgiv bilmærke, farvekode og evt. lakserie.
Dette giver en hurtig og sikker søgning. Er der ingen farvekode, indgiv da bilmærket. I tilfælde af et dårligt måleresultat søges som alternativ 2, overalt.
Ved søgning på lastvognsserie søges, fra starten, overalt.
5. Hold farvemålerudstyret rent.
Det er vigtigt, at kalibreringskaklerne holdes rene og fri for støv, derfor opbevares de i boksen. Kræves der alligevel rengøring, foretages det med varmt vand og en microfiberklud. Der må ikke bruges sæbe eller opløsningsmidler.
 

Vores teknikere anbefaler farvemålere fra Spies Hecker - Kontakt din Baden-Jensen salgskonsulent for råd og vejledning eller vores Internt salg. Du finder kontaktoplysningerne her!